Un recorregut pel món: geo-referenciant imatges!

Quan viatges tenir una eina per poder geo-referenciar les imatges us serà de gran utilitat. Ens costa sortir del nostre petit país, sembla que estem massa bé, o potser millor dit estàvem massa bé! Durant els darrers anys he tingut la gran oportunitat i el plaer de poder viatjar per molts països arreu del món.

Antoni Barniol al món

Principalment per Europa, Orient Mitjà, África, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud, i un petit tast a Àsia. En total més de 60!

Durant aquests viatges sempre he pres fotografies que he georeferenciat, i ara em permet amb un sol clic poder-les visualitzar en un mapa. Si teniu un ordinador Apple, aleshores podreu fer servir tant el programa iPhoto o Aperture, que d’una manera automàtica genera aquest índex geo-referenciat. Per obtenir fotografies bones cal utilitzar càmeres reflex i moltes vegades encara no tenen el GPS per geo-posicionar. Jo utilitzo el truc de tirar sempre alguna fotografia amb el mòbil, gairebé tots tenen GPS, i després em permet ubicar amb molta precisió on les vaig tirar.

Antoni Barniol

Antoni Barniol

A mesura que fas un zoom es veuen els llocs amb més precisió. En aquestes imatges es pot veure on s’ha pres la fotografia dels nyus travessant el riu Masai Mara al Serenguetti. Espectacular!

Antoni Barniol

És una decisió desesperada que prenen de cop, d’una manera irracional. Saben que el riu és un perill, hi ha cocodrils, l’altra banda és lluny, potser no trobaran per on passar, però s’hi llencen!

Antoni Barniol

Els humans també som una mica irracionals, gregaris, no sabem perquè però seguim de cop al grup només perquè algú ha començat. En el fons creiem que segurament si som tants és perquè anem en la bona direcció. Qui ho sap?

Els nyus, les zebres, els antílops… tots saben amb el seu instint que a l’altra costat hi ha la pastura amb herba fresca, ara que s’acosta l’estiu és on hi haurà més aigua i per això cada any travessen el riu. No sembla gaire irracional, oi?

En aquests viatges he descobert que les persones no som tant diferents: totes volem ser felices, fer bons negocis, estar amb la família i els amics. La confiança no és estranya en diferents cultures, és la mateixa aquí i allà: te l’has de guanyar. Evidentment el fet cultural pot influir, l’idioma també però en cap cas és quelcom que ha de fer por o estranyar. He fet bons amics i espero poder tornar-los a trobar.

DSC00599

Torres del Maipú – Xile

Antoni Barniol UAE Qatar

Qatar