Femindústria: Empresa amb futur i d’Una idea a la realitat.

Empreneduria en estat pur!

He tingut el plaer com a representant del Col·legi d’Enginyers de Telecomunicació de Catalunya Telecos.cat  de participar com a jurat del concurs FemIndústria convocat per Enginova (del Col·legi d’Enginyers de Catalunya COEIC), laSalle Technova, Leitat Technological Center i Tecnocampus del Maresme.

innovation Antoni Barniol

El que m’ha cridat més l’atenció és la imaginació tant en la utilització de tecnologia com en la creació de valor amb nous models de negoci. L’escalabilitat i la vocació internacional són també importants juntament amb un component industrial i de producció en algun dels projectes. L’energia i convenciment dels emprenedors és enorme malgrat les dificultats i això fa que l’èxit encara tingui més valor. Felicitats a tots.

En la categoria Empresa amb Futur el guanyador ha estat:

Magic Ocean amb una proposta de creació d’energia elèctrica utilizant la força de les onades del mar i amb un projecte en curs a Xile per dotar de corrent elèctric a les cases flotants de les piscifactories de salmó, ben al Sud al mar Austral! Amb tecnologia pròpia patentada, fabricació a Catalunya i un disseny industrial amb vocació d’exportar tenen pel davant l’oportunitat de generar molts MW d’energia elèctrica al món.

Els dos finalistes han estat:

Param 24-7x que ha creat un software i una plataforma al núvol per poder gestionar els panys a mode de “la clau” utilitzant els telèfons mòbils i accessible a tot al món.

Lona Systems  que proporciona una solució utilitzant la comunicació de missatges però amb alt valor afegit: interactivitat, certificació, etc. i per qualsevol tipus de mòbil (Per exemple s’utilitzen per vendre el seient lliure del Barça)

En la categoria Una idea a una realitat el guanyador ha estat:

ByHours amb una solució innovadora i disruptiva per vendre en paquets de 3-6-12-24-36-48 hora les habitacions d’hotel, una manera molt intel·ligent de lograr vendre en un mateix dia les habitacions més d’un cop i ajustar-se a les necessitats dels clients!

I els dos finalistes han estat:

Intelliment Security empresa que està dissenyant un software i plataforma intel·ligent de gestió de les polítiques de seguretat de les xarxes informàtiques físiques, al núvol i multifabricant.

Tonads una app per mòbils amb Android i iOS d’Apple que permet guanyar diners a l’usuari rebent publicitat quan fa una trucada (10″-15″ escoltant un anunci) i rebent cupons de descompte. Molt interessant en aquests temps per guanyar uns diners, no?

En definitiva una cara positiva i amb empenta en el món,  creant valor amb projectes innovadors i persones.

Foto nen ‘Amazed!’ by Jer Kunz