Innovació i passió, tenen res a veure? Unreasonable at Sea – BCN

Darrerament es parla molt d’innovació i d’empreneduria, són dos aspectes que aparentment pot semblar que no estan gaire relacionats. Tots dos tenen molts punts en comú, però n’hi ha un que és fonamental: la passió! Avui a les presentacions d’Unreasonable at Sea es podia respirar passió i energia.

He trobat molt adient un enregistrament d’en Seth Godin’s Startup School que en Oriol Pascual, organitzador de l’event #uasbcn d’avui té al seu blog i jo també reprodueixo aquí. Posa en evidència que empreneduria, innovació i l’status-quo (regles vigents) necessiten deslligar-se si veritablement volem trobar idees trencadores o, en la paraula de moda, disruptives.

Seth Godin – Linchpin Sessions Animation from Eskimo on Vimeo.

Sí, la passió per allò que estem fent tant en emprendre un nou projecte com en innovar són fonamentals per poder aconseguir-ho. En ambdós casos els obstacles són sempre molt difícils de superar i moltes vegades ni tan sols s’aconseguiran. Només amb la passió irracional i, evidentment, amb el talent adequat es podran superar.

Sembla fàcil, no? Doncs no ho és gens, perquè la passió només surt de dins i cal viure-la sense fer cas, o gaire cas, al sistema vigent, al sistema tradicional imperant, a les solucions estàndard. Cal forçar el pensament lateral o lateral thinking, que l’Edward de Bono va introduir el 1967 i que és totalment vigent, per trobar solucions noves a problemes existents.

Avui he pogut experimentar el que és la passió i l’empreneduria a la presentació d’Unreasonable at Sea, un experiment radical d’empreneduria per aconseguir millorar la sostenibilitat al món.

Sóna radical però els resultats són espectaculars: com depurar aigua sense energia (Aquaphytex – Pedro Delgado, no us perdeu el seu vídeo d’apassionat del seu projecte que ja dóna aigua a més de 300.000 persones arreu del món) o crear petites cuines eficients per països emergents (Prakti Design) o dispositius per sords de baix cost (Solar Ear), entre d’altres projectes. (llista projectes aquí)

innovacio emprenedor

Per acabar us deixo dues frases famoses d’Albert Einstein:

“Imagination is more important than knowledge…”

“The significant problems we have cannot be solved at the same level of thinking with which we created them.”  (attributed)

Episode 11 – The Agua Experience in Ghana