#INprenedors quanta SAVIESA innovant a l’empresa … “HACKEJANT el sistema des de baix”

http://bit.ly/lsIgfa  @eoi #in

Prenc la llibertat d’extreure algunes notes per fer entrar les ganes de llegir el document complert, val la pena. Tant de bo es llanc??s un programa per educar i promocionar el concepte des de l’escola :

“… qu?? ??s un INprenedor dins d???una empresa? Tots els que ens considerem INprenedors, d???alguna manera, ens hem sentit una mica revolucionaris, una mica bandolers dins de la nostra organitzaci??. No acceptem les coses tal com s??n i intentem canviar-les i utilitzem, per a aix??, t??cniques de guerrilla: la tenacitat, la sorpresa, la ???invisibilitat??? en molts casos …”

Hi havia un programa a TV3 amb el Capit?? Enciam que deia : “els petits canvis s??n poderosos ! ” o en el cap??tol 12 : “HACKEJANT el sistema des de baix : canviar les coses sense prendre el poder” :

Els hacks s??n el resultat d???una ment creativa que s???enfronta a un problema ent??s com a repte intel??lectual, i acostumen a produir-se en condicions de necessitat o de joc … Per a una ment creativa, la motivaci?? intr??nseca que desferma un hack ??s diversos ordres de magnitud m??s reconfor- tant que la motivaci?? extr??nseca, basada en diners o cotes de poder m??s elevades.

I una reflexi?? for??a interessant : Sense prendre el poder 

Per qu?? sense prendre el poder? Perqu??, com pensa Holloway, cap de les presumptes vies per canviar les coses a trav??s de la presa del poder (revolucion??ries o reformistes, segons la tradici?? marxista) ha tingut ??xit i han ocasionat precisament tot el contrari, la repetici?? de les mateixes estructures de poder, amb l???agreujant de la tensi?? provocada pel propi canvi. Cruel??ssims eufemismes hist??rics com la ???Revoluci?? Cultural??? de Mao Tse Tung s??n manuals d???aix?? mateix. Sense posar-nos tan dram??tics, ??s f??cil recordar antics companys amb ganes de canviar la b??stia organitzativa des de dintre (reformisme), que acaben sent un ressort m??s de la seva gran maquin??ria, o que, creant noves iniciatives o empreses (revo- luci??) amb lloables intencions inicials, cauen de nou en tot all?? que van voler evitar.”

Llegiu el document. Hi ha tamb?? una versi?? en castell?? http://bit.ly/guCzf7

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s